Touch Point Methode

Onze unieke aanpak kenmerkt zich door de touch points die u tijdens de customer journey met uw gast hebt. Elke interactie die u met uw gast heeft kunt u beinvloeden en sturen. Hoe beter u deze touch points managed, hoe beter de ervaring van uw gast. Dat zorgt voor een duurzame relatie, meer directe boekingen en hogere gasttevredenheid. 

Samenwerking en ontzorging

Allereerst stellen we samen targets en concrete plannen op. Voor de uitvoer zijn allerlei disciplines nodig: van technisch tot communicatief en creatief. Sommige levert u wellicht liever zelf, de ontbrekende disciplines leveren wij. Zo haalt u eigenlijk een hele marketingafdeling met vele jaren kennis en ervaring in huis, zonder de kosten daarvan.

Image

Hotel
Customer Journey Mapping

In elk van de fases van de customer journey heeft u (mogelijk) interactie met uw (potentiele) gast. Door elk van deze interacties gestructureerd in kaart te brengen, krijgt u diepgaand inzicht in de customer journey van uw specifieke gast. Ook verschillen per doelgroep worden zo zichtbaar: een gast die via een OTA boekt, heeft waarschijnlijk een andere ervaring dan iemand die via de eigen website boekt. Hoe zorg je er als hotel voor dat je hier niet alleen overzicht in creeert, maar ook nog eens kunt optimaliseren per doelgroep?
Door de touch points die u met uw gast heeft gestructureerd inzichtelijk te maken, zorgen we voor een optimale communicatie die aansluit bij de verwachtingen en wensen van uw gast. En deze overtreft.

Image

De customer journey van uw hotel in kaart brengen?

Customer Journey

In elke stap van de customer journey passende interactie met uw gast: dát is het doel. Maar wat is die customer journey eigenlijk? In het kort bestaat hij uit zes opeenvolgende fasen, waarin een gast zich orienteert op een reis, boekt, verblijft en vervolgens terug keert naar huis.

Awareness

Het opdoen van een reisidee: travel blogs, social media, misschien zelfs op tv. Het zijn allemaal plekken waar u mogelijk uw gast inspireert een reis te maken.

Awareness

Research

Na het initiele reisidee wordt gezocht naar bestemmingen. Travel verticals als Tripadvisor, review sites, OTA's en social media wordt veelvuldig bekeken door uw gast.

Book

Bestemming bepaald, tijd om te boeken. Uw gast vindt uw website, vermelding op search engines, review sites, campagnes, OTA, etc. U heeft in dit stadium enorme invloed op de uiteindelijke boek-beslissing.

Book

Pre-stay

Het moment tussen boeken en verblijven. U heeft allerlei interacties met uw gast, veelal via mail, maar ook telefoon, text-message, cross/upsell tools en social media.

Stay

Tijdens het verblijf heeft u aan uw front-desk face-to-face contact, maar ook in-stay surveys, cross-sell en service recovery. En wat dacht u van steeds meer ingezette guest messaging tools?

Stay

Loyalty

Na het verblijf vraagt u uw gasten om reviews en return bookings. Ook zullen zij hun verblijf delen binnen hun netwerk. Zelfs ver na het verblijf kunt u nog contact zoeken met uw gast.

Meer weten?
Laat uw e-mail adres achter en wij nemen contact met u op!