Optimaliseren van Hotelwebsites: de 4 belangrijkste aspecten

Regelmatig wordt MyBookings gevraagd wat de belangrijkste aspecten zijn bij het ontwikkelen van succesvolle websites voor hotels. Hoewel het altijd een samenspel is van allerlei factoren, zijn deze vier volgens MyBookings het belangrijkst.

PAK DE AANDACHT

Hotelgasten kijken op uw website omdat u op de ‘shortlist’ staat. Op boekingssites heeft de gast zich al georiënteerd. Uw hotel staat op het lijstje van hotels waarin hij/zij geïnteresseerd is, maar u bent ongetwijfeld niet de enige. Het is dus van belang dat juist uw site eruit springt. Denk aan een pakkende vormgeving, fantastische fotografie of die tekst die net even wat meer opvalt dan het standaard riedeltje.

GEBRUIKSVRIENDELIJK

Nadat u de aandacht heeft, moet ook de rest van de gebruikerservaring zo vlekkeloos mogelijk zijn. OTA’s investeren substantiële delen van hun budget aan het optimaliseren van de gebruikerservaring. Hierbij nemen zij als uitgangspunt: wat verkoopt het best? De kleur van een knop aanpassen kan zomaar voor 30% meer omzet zorgen. Ook u kunt deze methodes toepassen. MyBookings analyseert hoe uw bezoekers uw website gebruiken en door middel van meetbare experimenten optimaliseren we de gebruikerservaring, zodat uw website nog beter rendeert.

HET JUISTE BOEKINGSSYSTEEM

In het verlengde van gebruiksvriendelijkheid ligt ook de boek-ervaring. Uw website maakt hoogstwaarschijnlijk gebruik van een boekings engine van een externe leverancier. Dit kan onderdeel zijn van uw PMS of channel manager of juist een los boekingssysteem zoals die van Hoteliers.com, iHotelier of Synxis. De inrichting van uw web booking engine is van enorm belang. Onze ervaring leert dat voordat MyBookings uw hotel web boekings engine optimaliseert, de meeste omzet hier verloren gaat. Onduidelijke processtappen, tegenstrijdige informatie of simpelweg een vormgeving die niet zoveel vertrouwen wekt als de OTA’s, is voor veel gasten een reden om de boeking uiteindelijk toch te staken.

MEERTALIGE WEBSITE

Nederlanders zijn gezegend met een behoorlijke kennis van vreemde talen. Maar voor gasten uit andere landen is dat niet zo vanzelfsprekend. Grote kans dus dat uw Spaanse, Franse of Italiaanse gast uw Engelse website niet begrijpt. Alle reden dus om uw website in alle populaire talen aan te bieden. Ook talen uit de opkomende economieën (Russisch, Chinees, Portugees) zorgen voor grote omzetstijgingen uit directe boekingen. Hierbij dient u niet de talen in uw boekings engine te vergeten!

Natuurlijk zijn er nog vele andere factoren die meespelen in succesvolle direct sales. Voor veel hotels geldt echter dat bovenstaande optimalisaties al tot grote omzetstijgingen uit direct sales leiden. Wilt u persoonlijk advies voor uw situatie? Nodig MyBookings dan vooral vrijblijvend eens uit voor een kop koffie!

Gratis Quick-Scan

Laat uw e-mail adres achter en ontvang een gratis customer journey quick-scan!