De top 5 online uitdagingen voor de hotelbranche

De online hotelbranche is zo dynamisch, dat het lastig is om alle aspecten van uw online dienstverlening goed in beeld te houden. Wij zetten voor u de meest actuele uitdagingen op een rij.

 

UITDAGING #1: NIET GEOPTIMALISEERDE WEBSITE

Het simpelweg hebben van een website is geen garantie voor directe boekingen. Het online speelveld is de laatste jaren flink opgeschud door de komst van geavanceerdere zoektechnologie, mobiele devices en de concurrentie op de verschillende kanalen is groter dan ooit. Wij zien nog steeds websites zonder goede promotiepagina’s, teveel links naar andere sites, websites die niet geschikt zijn voor mobiele apparaten (Responsive Design), hotels die hun gasten geen voordelen bieden bij het maken van een directe boeking of hun onderscheidend vermogen niet goed over het voetlicht brengen. Het maken van een online marketing strategie kan een boel verschil maken en verzekeren dat u alle aspecten uw website in het goed aanpakt. Daarmee haalt u het maximale rendement uit uw website.

UITDAGING #2: ONLINE REPUTATIE NEGEREN

Het is tegenwoordig onmogelijk de kracht en invloed van social media te onderschatten. Het is van levensbelang goed in de gaten te houden wat gasten online over uw producten en diensten zeggen en te begrijpen hoe uw klanten u vergelijken met uw concurrenten. Het is ook van belang om uw gast te verleiden aanbevelingen over uw hotel achter te laten op alle daarvoor relevante kanalen. 

UITDAGING #3: NIET INVESTEREN IN MENSEN

Het klinkt wellicht overbodig, gezien hospitality een service industrie is, maar de persoonlijke interactie met uw gasten is nog steeds het meest waardevol, het best herinnerd en het vaakst benoemd in reacties. Bij het doorlezen van de vele gast reviews, is de service nog steeds een van de vaakst voorkomende aspecten waarop wordt gereageerd. Ware gastvrijheid is zeker iets dat tijdens gesprekken met familie en vrienden aan de orde komt. Omdat mond-tot-mond reclame zo’n belangrijke factor is in het verhogen van de sales, doet u er verstandig aan hier veel aandacht aan te schenken. Zowel online als tijdens het verblijf van de gast.

UITDAGING #4: GEEN FOCUS OP KOSTEN

Verkopen is tegenwoordig meer dan alleen de omzet vergroten. Niet elk beetje handel is het waard. Het is beter om waarde toe te voegen dan prijsstunten. Het is belangrijker de focus te leggen op het ideale gastprofiel en de juiste doelgroep aan u te binden. Het trekken van koopjesjagers kan de algehele gastenbalans op de langere termijn in een negatieve spiraal laten belanden. Er zijn vele manieren om uw aanbiedingen aan de man te brengen en de toon, vormgeving en invulling van uw aanbiedingen hebben grote invloed op de reacties die u ontvangt.

UITDAGING #5: GEEN GOEDE DATA-ANALYSE

Het wordt steeds belangrijker bewustwording te creëren van de data die u (onbewust) in huis heeft. Op die manier kunt u uw energie en marketing budget inzetten op de plekken waar deze het meest rendeert. Wij hebben met vele inspirerende hoteleigenaren samengewerkt en hebben uit eerste hand ervaren wat werkt en wat niet. Want meten is weten. 

Gratis Quick-Scan

Laat uw e-mail adres achter en ontvang een gratis customer journey quick-scan!